Fledderus zoekt naar zeldzame spits voor FC Groningen: 'Mag nog niet weg'

Fledderus zoekt naar zeldzame spits voor FC Groningen: 'Mag nog niet weg'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 09:27do 13-08-2020 om 09:27

FC Groningen is op zoek naar een spits die het komende Eredivisie-seizoen vijftien goals kan maken. Dat bevestigt technisch directeur Mark-Jan Fledderus donderdag aan het Dagblad van het Noorden.

Op dit moment zijn er 'nog niet echt spannende ontwikkelingen', aldus Fledderus. "Ik wil voor die positie écht voor kwaliteit gaan. Dan moet je soms een beetje geduld hebben", verklaart hij. "Kijk, een spits halen is op zich niet zo moeilijk, maar de juiste spits vastleggen binnen onze mogelijkheden is een ander verhaal."

"We zijn met wat opties bezig, maar de één mag nog niet weg in afwachting van ontwikkelingen bij zijn club, de ander heeft nog andere lijntjes lopen en zo is er altijd wat. Het is even afwachten nog."

Het is een lastige klus, zegt Fledderus. "Wel als je het type zoekt waar ik voor wil gaan. Ik wil iemand die vijftien goals kan maken voor FC Groningen. Daar zijn er niet veel van. De laatste jaren hebben we bij FC Groningen geen spits gehad die er zoveel maakte. Dus ja, het is lastig."

"Je kan wel denken, ik pak er maar één, dan hebben we tenminste een spits en is iedereen weer rustig, maar ik wil toch echt proberen naar onze maatstaven die topper binnen te halen. Of in ieder geval een spits van wie ik denk dat hij die topper kan worden", besluit de Groningen-directeur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws