Feyenoord afgeschreven: 'Ajax is echt kampioenskandidaat nummer één'

Feyenoord afgeschreven: 'Ajax is echt kampioenskandidaat nummer één'

13-08-2020 10:58 Laatste update: 11:19
244

Ajax en AZ gaan uitmaken wie komend seizoen de landstitel grijpt. Dat verwacht De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen, die Feyenoord niet als kanshebber ziet.

"Ik vind dat Ajax het verplicht is", zegt Driessen tegen Veronica Inside. "Maar ik denk dat AZ ook een grote kanshebber is, want tot dusver zijn daar nog weinig mensen weggelopen. Stij Wuytens is dan wel weg, maar Oussama Idrissi, Calvin Stengs en Myron Boadu zijn er nog steeds. Die aanval staat er nog, en het middenveld ook."

Over Feyenoord is Driessen een stuk minder te spreken. De Rotterdammers zijn geen titelkandidaat, stelt hij. Hij wijst naar het aankoopbeleid. "Het zijn eigenlijk allemaal breedteversterkingen. Dat zijn geen spelers waarbij je bij voorbaat weet dat ze je sterker gaan maken. In de beste opstelling van Feyenoord staan Bryan Linssen en Mark Diemers er niet in. Luis Sinisterra, Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis staan daar weer wel in."

"En op het middenveld heb je Jens Toornstra, Orkun Kökçü en Leroy Fer, dan is er geen plaats voor Diemers. Dus dat zijn eigenlijk halve breedteaankopen", vindt Driessen, die denkt dat het kampioenschap 'te hoog gegrepen' is voor Feyenoord. "Ik zie Ajax en AZ als de grote kanshebbers. Ajax is echt kampioenskandidaat nummer één."

No Poll