UEFA vergeet Ajax-belang bij Makkelie-aanstelling: Streep door zijn naam zetten

UEFA vergeet Ajax-belang bij Makkelie-aanstelling: "Streep door zijn naam zetten"

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 12:58do 13-08-2020 om 12:58

Laatste update: donderdag 13 augustus 2020 om 13:09do 13-08-2020 om 13:09

Dick Jol vindt dat de UEFA een grove fout heeft gemaakt met de aanstelling van Danny Makkelie voor de Champions League-kwartfinale tussen Manchester City en Olympique Lyon van komende zaterdag. Die wedstrijd heeft invloed op het Champions League-ticket van Ajax voor komend seizoen.

Bij uitschakeling van Lyon is Ajax namelijk zeker van een plek in de groepsfase van de Champions League. "Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal. De UEFA had Danny nóóit in deze situatie mogen brengen", zegt oud-arbiter Jol in gesprek met De Telegraaf.

Jol twijfelt niet aan de integriteit van Makkelie. Maar: "Zaterdag heeft hij buiten zijn schuld de schijn tegen. Gelukkig heeft Frankrijk slechts een paar kleine sportkrantjes", zegt de oud-scheidsrechter cynisch. "Die zullen dagelijks groot uitpakken en niet rusten voordat Makkelie van die wedstrijd is afgehaald, vermoed ik. Er staat financieel en sportief nogal iets op het spel."

Volgens Jol zou Makkelie er goed aan doen deze situatie zelf bij de UEFA aan te kaarten. "Ik denk dat het heel erg op prijs wordt gesteld als hij aangeeft dat dit een bijna onmogelijk goed te leiden wedstrijd is. Als Manchester City wint van Lyon, zullen alle Franse pijlen op hem worden gericht", aldus Jol. "Een streep door de naam van Makkelie zetten en Danny een mooie wedstrijd in de halve finales geven. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de UEFA Makkelie van de wedstrijd halen?

(4186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws