Feyenoord haalt 'potentiële internationale topspeler': 'Complimenten voor Arnesen'

Feyenoord haalt 'potentiële internationale topspeler': 'Complimenten voor Arnesen'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 21:09do 13-08-2020 om 21:09

Francesco Antonucci is een 'potentiële internationale topspeler', zegt FC Volendam-directeur Jasper van Leeuwen. Hij is blij dat de club wederom de beschikking heeft over de Belg, die op huurbasis overkomt van Feyenoord.

Volendam kan door een bijzondere constructie met Feyenoord en AS Monaco nog een jaar genieten van Antonucci. De middenvelder maakt de overstap van Monaco naar Feyenoord, maar wordt meteen doorverhuurd. 

"De gesprekken over Franco's toekomst voeren wij eigenlijk al sinds de dag dat hij in Volendam arriveerde", zegt Van Leeuwen. "Daarbij stond altijd centraal: wat wil Franco zelf en wat is het beste voor zijn ontwikkeling? Afgelopen zomer is voor Franco echt een snelkookpan geweest, met veel geïnteresseerde clubs, nog meer speculaties en lastige afwegingen."

"Uiteindelijk was Feyenoord het meest overtuigend en doortastend, met een goed verhaal en een intelligente oplossing", zegt Van Leeuwen. "Speciale complimenten daarbij gaan naar Frank Arnesen (technisch directeur Feyenoord, red.), die niet alleen Franco's potentie weet in te schatten, maar ook snapt hoe belangrijk zijn individuele ontwikkelingsplan is om die potentie optimaal te benutten."

Van Leeuwen denkt dat Antonucci de top kan halen. "Voor ons is helder wat Franco's potentie is: die van een internationale topspeler. Op dit moment is hij al een fantastische aanvallende middenvelder. Wat creativiteit en rendement betreft is het slechts een kwestie van perfectioneren. De volgende stap is die richting een complete middenvelder. Dat wil zeggen dat Franco’s grootste groeimarge zit in zaken als verdedigend positioneren en de omschakeling."

"Ik ben erg blij en trots met mijn volgende stap naar Feyenoord", zegt Antonucci zelf. "Ik denk dat dit een perfect vervolg is voor mijn carrière. We hebben een mooi seizoen gehad met FC Volendam, maar jammer genoeg konden we het niet afmaken. Ik heb altijd gezegd dat ik wilde helpen om de club naar de Eredivisie te brengen. Nu hebben we een nieuwe kans en ik ga alles geven om nu wel te promoveren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Breekt Antonucci door in De Kuip?

(3080 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws