Cruijff niet lang zonder club na Ecuador-vertrek: 'Doorgroeien naar hoger niveau'

Cruijff niet lang zonder club na Ecuador-vertrek: 'Doorgroeien naar hoger niveau'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 09:59vr 14-08-2020 om 09:59

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 10:37vr 14-08-2020 om 10:37

Jordi Cruijff is de nieuwe trainer van Shenzhen FC. Dat maakt de club uit China vrijdagochtend via officiële kanalen bekend. Hij is de opvolger van de dinsdag vertrokken Roberto Donadoni.

Chinese media lieten eerder deze week al doorschemeren dat Cruijff de topfavoriet was om het stokje over te nemen van Donadoni. De aanstelling van Cruijff bij Shenzhen betekent een terugkeer naar China voor de trainer. Eerder stond hij al onder contract bij Chongqing Lifan.

Shenzhen laat via de clubkanalen weten blij te zijn met de komst van Cruijff, die 'geweldige ervaring' heeft binnen de voetbalwereld. 'We geloven dat hij ons zal helpen om door te groeien naar een hoger niveau', valt er te lezen. Cruijff komt zondag aan in China en gaat vervolgens eerst veertien dagen in verplichte quarantaine, voordat hij voor de groep mag staan.

Cruijff vertrok eerder dit jaar als bondscoach van Ecuador, waar hij onder vuur lag. Hij stond in het Zuid-Amerikaanse land geen enkele training aan het roer, volgens Ecuadoriaanse media omdat hij te vaak in Spanje zou zijn. Het coronavirus gooide echter ook roet in het eten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws