Sparta en ADO maken deal officieel: Beugelsdijk vertrekt naar Het Kasteel

Sparta en ADO maken deal officieel: Beugelsdijk vertrekt naar Het Kasteel

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 10:22vr 14-08-2020 om 10:22

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 10:42vr 14-08-2020 om 10:42

ADO Den Haag en Sparta Rotterdam hebben de transfer van Tom Beugelsdijk naar Rotterdam officieel gemaakt. De verdediger tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel.

"We waren op zoek naar een versterking voor in de achterhoede, omdat dit de enige positie was die we nog niet dubbel bezet hadden", vertelt Henk van Stee, technisch directeur van Sparta. "Met Tom hebben we een speler gevonden die al bijna 200 wedstrijden in de Eredivisie speelde. De transfer past in onze financiële mogelijkheden en met zijn ervaring, onverzettelijkheid en strijdlust, denken we dat Tom een aanwinst voor ons gaat zijn. Hij is bekend met de klappen van de zweep, kent de trainer goed en kan presteren onder druk."

Van Stee verwacht dat Beugelsdijk een belangrijk onderdeel van het Sparta-team gaat worden komend seizoen met al zijn ervaring in de Eredivisie. "Dat zal het komende seizoen belangrijk zijn om onze doelstelling te behalen, in een seizoen waarin de coronamaatregelen van invloed zullen zijn en een hoge mate van concentratie en focus gevraagd wordt."

Bij ADO is men teleurgesteld dat icoon Beugelsdijk vertrekt, maar de club stelde zich soepel op bij de transfer van de verdediger. "Tom heeft veel betekend voor onze club in het laatste decennium en het zal voor iedereen in de Haagse familie wennen zijn om hem niet meer in onze geel-groene kleuren te zien voetballen", stelt Martin Jol, hoofd van het technisch hart van ADO. "Wij bedanken hem voor zijn tomeloze inzet en wensen hem veel voetbalplezier bij Sparta Rotterdam in de komende jaren.

Beugelsdijk wilde graag de overstap maken naar Rotterdam, aangezien hij in zijn periode bij ADO goed samenwerkte met de huidige Sparta-trainer Henk Fraser. Daarnaast was de verdediger in Den Haag een van de grootverdieners. Met het vrijgekomen salaris kan de club een aantal nieuwe spelers halen.

Beugelsdijk was in totaal zeventien seizoenen actief in Den Haag. Tussendoor speelde hij korte periodes bij FC Dordrecht en FSV Frankfurt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws