Arsenal heeft aanvaller binnen: Willian transfervrij naar The Gunners

Arsenal heeft aanvaller binnen: Willian transfervrij naar The Gunners

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 11:03vr 14-08-2020 om 11:03

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 11:44vr 14-08-2020 om 11:44

Willian speelt volgend seizoen in het shirt van Arsenal. The Gunners hebben de komst van de Braziliaanse aanvaller vrijdagochtend via de officiële kanalen bekendgemaakt. Willian tekent een contract voor drie seizoenen.

De komst van Willian, die over een aflopend contract beschikte bij Chelsea, hing al een tijdje in de lucht. "Ik denk dat hij een speler is die echt het verschil kan gaan maken voor ons", stelt Arsenal-manager Mikel Arteta in een reactie op de clubwebsite. "We hebben hem de laatste maanden goed in de gaten gehouden en wilden onze selectie versterken met een aanvallende speler. Willian kan op drie of vier verschillende posities spelen."

Willian - die met zijn 32 jaar veel ervaring meebrengt - is nog lang niet klaar op het hoogste niveau, denkt Arteta. "Hij heeft nog steeds de ambitie om te helpen deze club naar de positie te brengen waar het hoort. Ik ben onder de indruk geraakt tijdens onze gesprekken, hij wilde graag naar ons komen."

De Braziliaan begon zijn carrière in zijn geboorteland bij Corinthians, voordat hij in augustus 2007 naar Shakhtar Donetsk vertrok. Uiteindelijk belandde Willian bij Chelsea, waar hij de Premier League en League Cup wist te winnen in zijn tweede seizoen. Ook in de daaropvolgende seizoenen wist hij met The Blues de nodige prijzen binnen te halen. In totaal kwam Willian 339 keer in actie voor Chelsea.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws