'Vriendin ten huwelijk gevraagd, maar sportief moet het ook beter bij Feyenoord'

'Vriendin ten huwelijk gevraagd, maar sportief moet het ook beter bij Feyenoord'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 09:25za 15-08-2020 om 09:25

George Johnston hoopt dit seizoen zijn kans te pakken bij Feyenoord. De Schotse mandekker, die volgende maand 22 jaar wordt, ziet ook dat coach Dick Advocaat weinig opties heeft achterin.

"Ik tackle erg graag. Ik ben een geboren verdediger", zegt Johnston, die vorige zomer overkwam van Liverpool, tegen het Algemeen Dagblad. "Als kind wilde ik al aanvallen afbreken in plaats van zelf aanvallen. Ik heb nooit anders gewild. Tegen Sparta speelde ik zondag een helft linksback. Ik speel waar de trainer mij nodig denkt te hebben, maar ik ben wel vooral een centrale verdediger."

"Ik kijk er wel naar uit om mezelf te laten zien aan de aanhang van Feyenoord", vervolgt Johnston. "Sven van Beek is geblesseerd, er zijn nog drie centrale verdedigers over. Of dit voelt als mijn kans? Niet zozeer, je moet het gewoon zelf afdwingen, blessures of niet. Ik heb een jaar de tijd gehad om te kunnen wennen en nu moet ik het laten zien. Dit moet mijn jaar worden."

"Ik heb mijn vriendin ten huwelijk gevraagd in Rotterdam. Ja, ze zei 'ja'. Haha. Dus er komt een bruiloft. Maar sportief moet het ook beter gaan", weet Johnston. "Deze weken moet ik aangrijpen om te laten zien dat ik er klaar voor ben. Dat ik naar Rotterdam ben gekomen om een basisspeler van Feyenoord te worden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws