Breaking news

Ajax' tegenstander: maximale score tegen Young Boys, weerzien met Sulejmani

'Ik speelde zes jaar bij Ajax, ik zoek stabiliteit en continuïteit als speler'

'Ik speelde zes jaar bij Ajax, ik zoek stabiliteit en continuïteit als speler'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 14:47za 15-08-2020 om 14:47

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 15:40za 15-08-2020 om 15:40

Jan Vertonghen is officieel voorgesteld bij Benfica. De Rode Duivel ondertekende een contract voor drie seizoenen bij de Portugese topclub, waar hij met rugnummer vijf gaat spelen.

De 33-jarige Vertonghen is niet naar Lissabon gekomen om op zijn lauweren te rusten, stelt hij. "Ik kom hier om prijzen te winnen. Ik wil de club aan de titel helpen. Ook in de Champions League kunnen we een rol spelen. Als je naar het team kijkt, kunnen we dat bereiken."

De centrale verdediger won informatie in bij collega-international Axel Witsel. "Ik heb Witsel eens gebeld", geeft Vertonghen aan. "Hij was heel positief en heeft me geholpen om mijn keuze te maken. Voorlopig heeft hij niet gelogen."

"Ik speelde zes jaar bij Ajax en acht jaar bij Tottenham. Ik zoek stabiliteit en continuïteit als voetballer en dat bood Benfica me aan. Ik voelde veel vertrouwen van het bestuur en dat wil ik ook terugbetalen met trofeeën", besluit Vertonghen.

Ook Éverton Sousa Soares en Luca Waldschmidt werden gepresenteerd door Benfica, dat de landstitel wil herwinnen op FC Porto.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws