Mogelijk wél gejuich bij PSV: 'Regels moet je met gezond verstand interpreteren'

Mogelijk wél gejuich bij PSV: 'Regels moet je met gezond verstand interpreteren'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 15:15za 15-08-2020 om 15:15

Fans mogen door de coronamaatregelen niet juichen in de stadions, maar dat vindt de Supportersvereniging PSV 'flauwekul'. Voorzitter Harrie Timmermans vindt dat er ruimte moet zijn om een doelpunt te vieren.

"Regels moet je met gezond verstand interpreteren en toepassen", zegt Timmermans tegen het Eindhovens Dagblad in aanloop naar het oefenduel van PSV met Vitesse. "De gemiddelde fan kan dat volgens mij prima. Natuurlijk gaat een supporter op anderhalve meter afstand van anderen wel gewoon juichen als zijn club scoort. Dat hoort bij voetbal en is een oer-emotie."

"Dat je niet met z'n allen bij elkaar kunt kruipen en/of helemaal uit je dak kunt gaan, begrijpt iedereen denk ik goed. Dit soort regels zijn bedacht door mensen die niks met voetbal hebben", vervolgt Timmermans, die denkt dat het Eindhovense publiek zich goed zal gedragen. "Die regel dat er helemaal niet gejuicht kan worden, is natuurlijk flauwekul."

PSV en Vitesse trappen zaterdag om 18.45 uur af in het Philips Stadion. Op de eigen website wijst de Eindhovense club nogmaals op de richtlijnen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Timmermans?

(708 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws