Steijn is er klaar mee: 'Misschien twee weken later gelijk met Eredivisie starten'

Steijn is er klaar mee: 'Misschien twee weken later gelijk met Eredivisie starten'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 18:10za 15-08-2020 om 18:10

Laatste update: zaterdag 15 augustus 2020 om 18:40za 15-08-2020 om 18:40

NAC Breda-trainer Maurice Steijn was niet blij toen hij hoorde dat de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag van zaterdagmiddag geen doorgang kon vinden vanwege een aantal coronabesmettingen bij de club uit Den Haag. Steijn pleit voor het uitstellen van de start van de Keuken Kampioen Divisie. 

Vorig weekend werd de wedstrijd van NAC tegen Dordrecht'90 ook al afgelast. De hele voorbereiding valt volgens Steijn op deze manier in duigen. "Het is heel vervelend en ik baal daar heel hard van", vertelt hij in gesprek met Omroep Brabant. "We hebben al twee weken geen wedstrijd kunnen spelen en de competitie staat voor de deur. Je wil dingen proberen en zien. Dat valt dan helemaal in duigen."

Steijn is er nog niet gerust op dat volgend seizoen alles op rolletjes gaat verlopen in de Nederlandse profcompetities. "Ik denk dat er nog wel veel meer gaat gebeuren. Ik heb al ingecalculeerd dat dit een heel apart seizoen gaat worden. Er hoeft straks maar een echte uitbraak te zijn en misschien wordt dan de competitie wel stilgelegd", aldus de NAC-trainer.

Latere start
Vooralsnog start de Keuken Kampioen Divisie op 28 augustus, maar Steijn hoopt dus dat de start naar een latere datum wordt verschoven. "Maar ik weet niet of dat kan. Misschien kunnen we wel twee weken later gelijktijdig met de Eredivisie beginnen", denkt de trainer hardop. "Dan is er nog meer zicht op de situatie en zijn er nog meer mensen getest. Ik weet nog niet of het bij de KNVB aangekaart moet worden, want het valt allemaal zo rauw op ons dak. Het zou mooi zijn, want het geeft ons ook wat meer tijd om spelers aan te trekken. Maar misschien ben ik wel de enige die dit fijn zou vinden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de start van de Keuken Kampioen Divisie uitgesteld worden?

(1048 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws