Update: Anderlecht bevestigt verrassende Kompany-move: contract voor vier jaar

Update: Anderlecht bevestigt verrassende Kompany-move: contract voor vier jaar

17-08-2020 10:30 Laatste update: 11:34
43

Vincent Kompany stopt per direct met voetballen. De 34-jarige Belg wordt met onmiddelijke ingang hoofdtrainer van Anderlecht. Dat betekent dat Franky Vercauteren het veld moet ruimen in Brussel.

Kompany was afgelopen seizoen speler/trainer bij Anderlecht, en neemt nu dus definitief het stokje over bij de Belgische topclub. Opvallend is het moment waarop Anderlecht tot dit besluit is gekomen: het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League is net twee speelronden onderweg. De club haalde vier punten in die twee wedstrijden.

Kompany, die door een blessure dit seizoen niet in actie kwam, begon zijn lange loopbaan bij Anderlecht en vertrok in 2006 naar Hamburger SV. Daar werd hij twee seizoenen later opgepikt door Manchester City. Met de Engelse club won hij vier keer de Premier League, twee keer de FA Cup en vier keer de League Cup. In 2019 keerde hij als speler/trainer terug naar zijn jeugdliefde Anderlecht. Sinds afgelopen vrijdag is hij in het bezit van het juiste diploma om hoofdtrainer te worden.

Update: Anderlecht heeft de aanstelling van Vincent Kompany als hoofdtrainer bevestigd. De club meldt dat de inmiddels oud-verdediger voor vier seizoenen heeft getekend. Francy Vercauteren is vertrokken als hoofdcoach.