FC Utrecht slaat grote slag en haalt Mahi terug naar de Eredivisie

FC Utrecht slaat grote slag en haalt Mahi terug naar de Eredivisie

17-08-2020 16:33 Laatste update: 19-08-2020 13:17
67

Mimoun Mahi keert terug naar de Eredivisie. De 26-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij FC Utrecht. Mahi komt over van het Zwitserse FC Zürich.

De komst van Mahi hing al weken in de lucht en is maandag geformaliseerd. "Mimoun is een aanvaller met power en scorend vermogen", reageert technisch directeur Jordy Zuidam. "Hij is inzetbaar op alle posities in de aanval en met zijn specifieke kwaliteiten kan hij wedstrijden beslissen. Dat maakt ons team weer sterker en geeft ons meer mogelijkheden."

Wedden

Meer odds

Mahi komt over van FC Zürich, waar hij pas één seizoen speelde. In de jaren daarvoor droeg de tweevoudig international van Marokko de shirts van Sparta en FC Groningen. Zuidam: "We zijn er heel blij mee dat het ons is gelukt om Mimoun vast te leggen en dat hij gelooft in de ambities die we met de club hebben."

Als het aan FC Utrecht ligt, blijft het niet bij Mahi. Ook Eljero Elia, transfervrij na zijn avontuur bij Istanbul Basaksehir, en NAC-verdediger Jan Paul van Hecke, via Brighton & Hove Albion, moeten de overstap naar de Domstad maken. Zuidam strikte eerder Justin Hoogma, Django Warmerdam en Daniel Arzani. Mahi stond in de belangstelling van meer Eredivisie-clubs.