'Marktwaarde Suárez wordt geschat op 28 miljoen, dat gaat Ajax nooit betalen'

'Marktwaarde Suárez wordt geschat op 28 miljoen, dat gaat Ajax nooit betalen'

17-08-2020 21:15
208

De contacten tussen Ajax, Luis Suárez en FC Barcelona zijn informeel, zegt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. Hij meldde maandag dat de club inderdaad interesse heeft in een terugkeer van de spits.

"Ajax heeft zich gemeld bij Suárez en FC Barcelona, maar dat is wel nog informeel. Maar Ajax wil werk maken van Luis Suárez als de mogelijkheid zich voordoet", zegt Verweij tegenover De Telegraaf. 

Het terughalen van Suárez is makkelijker gezegd dan gedaan. "Het is heel moeilijk om hem binnen te halen, maar Suárez heeft een band met Ajax, vooral met voormalig teammanager Herman Pinkster. Daar heeft hij heel nauw contact mee", zegt Verweij. "Hij heeft altijd geroepen dat hij Ajax een heel warm hart toedraagt. Als er een moment is om Suárez terug te halen, dan is dit het moment."

Ook het afkopen van zijn nog een jaar durende contract kan een probleem worden. "Zijn marktwaarde wordt op 28 miljoen euro geschat. Dat gaat Ajax nooit betalen. Een netto salaris van zes miljoen euro gaat Ajax ook niet betalen. Dat kan ook niet in deze coronatijd als de club een beroep doet op de NOW-regeling."

"Er zitten heel veel haken en ogen aan. Het lijkt op dit moment eerder onmogelijk dan mogelijk, maar Overmars heeft vaker met dit bijltje gehakt. Hij haakte Tadic en Blind, die een godsvermogen verdiende bij Manchester United."