FC Utrecht zet aanval op top-drie in: na Mahi ook Elia naar Galgenwaard

FC Utrecht zet aanval op top-drie in: na Mahi ook Elia naar Galgenwaard

19-08-2020 13:30 Laatste update: 13:57
98

Eljero Elia keert in de Eredivisie terug en gaat spelen voor FC Utrecht. De Domstedelingen hebben de strijd om de felbegeerde 33-jarige aanvaller definitief gewonnen. De routinier tekent voor twee jaar. 

Elia was transfervrij na het kampioenschap met Istanbul Basaksehir in Turkije en had de afgelopen weken de clubs voor het uitkiezen. Vanuit het buitenland was veel interesse, en in Nederland deden naast FC Utrecht ook FC Groningen, ADO Den Haag en FC Twente verschillende pogingen om hem te halen. Elia leek zelf een voorkeur te hebben voor zijn oude club FC Twente, maar kwam er niet uit met de Tukkers.

Eerder kwam ook Mimoun Mahi al naar de Galgenwaard, terwijl de club ook hoopt op de terugkeer van Ricky van Wolfswinkel. "Eljero is een speler die in heel Europa zijn sporen heeft verdiend", zegt de verheugde technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij heeft prijzen gepakt in Nederland, Turkije en Italië en wil nu graag succesvol zijn als speler van FC Utrecht."

"Eljero speelt attractief, aanvallend, met branie en koppelt dynamiek en acties aan rendement in de vorm van doelpunten en assists. Daarnaast is hij een sterke persoonlijkheid en weet wat er gevraagd wordt op het allerhoogste niveau. Hij gelooft in onze ambities en is ontzettend gedreven om hierin van belangrijke waarde te zijn. We zijn er blij mee en trots op dat we Eljero voor twee seizoenen aan ons hebben verbonden", aldus Zuidam.