De Mos komt met verrassend duo voor Oranje: Lijkt me echt een leuk koppel

De Mos komt met verrassend duo voor Oranje: "Lijkt me echt een leuk koppel"

19-08-2020 15:34 Laatste update: 15:40
91

Aad de Mos ziet in Ruud Gullit en Clarence Seedorf de ideale nieuwe bondscoaches van Oranje. De KNVB is op zoek naar een opvolger van de vertrokken Ronald Koeman en De Mos ziet dat duo wel zitten. 

"Oranje heeft iemand nodig die jongens kan prikkelen, die tussen de groep kan staan, iemand waar de spelers tegenop kunnen kijken", legt De Mos uit bij Omroep West. "Deze jongens hebben onder leiding van Dick Advocaat Ruud Gullit al eens meegemaakt. Gullit is een goede coach, daar ben ik van overtuigd. Ik maak hem vaak mee bij Ziggo Sport en hij heeft een goede kijk op het spelletje. Ik zou een duo Gullit-Seedorf wel zien zitten. Dat lijkt me echt een leuk koppel."

Zowel Gullit als Seedorf, wiens laatste klus Kameroen was, zit momenteel zonder club. De Mos zelf ook, maar voor een rentree in het voetbal als bondscoach van Oranje past hij. "Ik geniet van het leven van mijn kleinkinderen, ik geniet van ADO Den Haag, van het mooie weer en van iedere wedstrijd op televisie. Ik heb mijn portie gehad. Als Gudde mij belt, zeg ik absoluut nee", aldus De Mos.