Volgende transfer dient zich aan bij Twente: We zijn in een vergevorderd stadium

Volgende transfer dient zich aan bij Twente: "We zijn in een vergevorderd stadium"

De achtste versterking van de zomer is in aantocht bij FC Twente. Tyronne Ebuehi moet Gijs Smal, Kik Pierie, Vaclav Cerny, Lazaros Lamprou, Nathangelo Markelo, Alexander Jeremejeff en Danilo Pereira op korte termijn volgen, bevestigt trainer Ron Jans.

Jans laat in gesprek met Voetbal International weten dat hij 'tevreden' is met de spelers die Twente-directeur Jan Streuer tot nu toe heeft vastgelegd. De Enschedese club is nog niet uitgewinkeld.

"We zijn in een vergevorderd stadium met rechtsback Tyronne Ebuehi (huur met optie tot koop, red.) en willen er nog een aanvallende middenvelder en een rechter centrale verdediger bij", zegt Jans. "Met de komst van Danilo zijn we voorin eigenlijk al klaar. Twee centrale spitsen en drie jongens voor de flanken, ik vind dat best wel luxe."

Jans is blij met de diverse smaken in de aanval. "Snelheid, individuele actie en onberekenbaarheid", somt hij op. "Dat laatste aspect kan in de betrouwbaarheid van uitvoeren van tactiek wat lastiger zijn. Daarnaast denk ik dat veel spelers waarover wij straks beschikken het in zich hebben effectief te zijn. Danilo is een echte doelpuntenmaker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s