LIVE: Sevilla wint mede dankzij twee goals van De Jong de Europa League (gesloten)

LIVE: Sevilla wint mede dankzij twee goals van De Jong de Europa League (gesloten)

21-08-2020 20:00 Laatste update: 22:54
179

Vrijdagavond is het zover: de Europa League van het seizoen 2019/2020 wordt afgesloten met een hopelijk spetterende finale. Sevilla en Internazionale staan in het Duitse Keulen tegenover elkaar en VoetbalPrimeur houdt je op deze plek van alles op de hoogte!

De eindstrijd van het tweede Europese toernooi staat ook in het teken van het duel tussen twee Nederlanders. Stefan de Vrij, uitverkozen tot de beste verdediger van de Italiaanse Serie A, staat centraal achterin bij Inter en hij neemt het in een direct duel tegen Luuk de Jong. De lange spits van Sevilla zit de laatste wedstrijden op de bank, maar krijgt nu de voorkeur. Er staan nog meer landgenoten op het veld: Danny Makkelie is scheidsrechter.

Inter haalde de zestiende finale van de Europa League door derde te worden in een Champions League-poule met Borussia Dortmund en Barcelona. Bij de laatste 32 versloegen de Italianen het Bulgaarse Ludogorets, waarna in de achtste finale werd afgerekend met Ajax-plaaggeest Getafe (2-0). Die wedstrijd werd al in Duitsland gespeeld, net als de kwartfinale en de halve finale. Anderhalve week geleden klopten de Nerazzurri het Bayer Leverkusen van Peter Bosz met 2-1, waarna de halve finale tegen Shakhtar eenvoudig werd gewonnen: 5-0.

Sevilla begon het seizoen wel in de poulefase van de Europa League en rekende daarin af met APOEL Nicosia, FK Qarabag en Dudelange. Het Roemeense Cluj werd over twee wedstrijden verslagen bij de laatste 32, waarna de Spanjaarden lang moesten wachten op hun duel in de achtste finale. Dat werd al in Duitsland gespeeld en daarin won Sevilla met 2-0 van AS Roma. In de kwartfinale werd Wolverhampton met 1-0 geklopt, waarna Luuk de Jong in de halve finale de held van Sevilla werd door de ploeg langs Manchester United te schieten.

Opstelling Inter: Handanovic; D'Ambrosio, Godín, De Vrij, Bastoni, Young; Barella, Brozovic, Gagliardini; Lukaku, Martínez.

Opstelling Sevilla: Bono; Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón; Banega, Fernando, Jordán; Suso, De Jong, Ocampos.