Ten Hag komt met slecht Suárez-nieuws: 'Op dit moment geen thema voor Ajax'

Ten Hag komt met slecht Suárez-nieuws: 'Op dit moment geen thema voor Ajax'

21-08-2020 19:08
143

Volgens Erik ten Hag is Ajax niet bezig met een terugkeer van Luis Suárez. De oefenmeester van de Amsterdammers houdt wel een slag om de arm en zegt dat de Uruguayaan altijd welkom is als hij zelf graag terug wil komen naar Nederland.

Ajax zou geen pogingen ondernemen om El Pistolero weer onder contract te krijgen in Amsterdam. "Daar is niks van waar", zegt Ten Hag tegen diverse media, waaronder het Algemeen Dagblad. "Je zoekt altijd middelen om je elftal te versterken. Natuurlijk heb ik het er met Marc over gehad, maar op dit moment is het geen thema."

Toch houdt de trainer van Ajax de deur op een kier voor de Uruguayaan. "Als hij zelf terug wil komen, dan graag", zegt hij lachend. "Je hebt spelers die je als vervanger haalt en je hebt spelers in de categorie dat ze een ongelofelijke impuls aan het elftal geven. In die categorie valt Suárez."

De geruchten over een terugkeer in Amsterdam van Suárez nemen de laatste weken toe. De spits zou niet meer nodig zijn bij Barcelona en de nieuwe trainer in Camp Nou, Ronald Koeman, gaf met een kwinkslag al aan dat hij Suárez wel naar Ajax zou laten vertrekken. Of directeur voetbalzaken Marc Overmars serieus werk maakt van de aanvaller is gezien de opmerkingen van Ten Hag nog maar de vraag.