Onherkenbaar Ajax O19 gaat kopje onder in halve finale van UEFA Youth League

22-08-2020 16:53 Laatste update: 23-08-2020 14:53
99

Het UEFA Youth League-avontuur van Ajax O19 eindigt in de halve finale. De ploeg van John Heitinga was zichzelf niet en ging kopje onder tegen Benfica: het werd 3-0 in Nyon.

Ajax O19 wist in de Youth League veel respect af te dwingen door de groepfase te overleven en vervolgens ook Atlético Madrid en FC Midtjylland uit te schakelen, maar in de halve finale ging het mis. De mannen van Heitinga begonnen zeer nerveus aan de halve finale en hadden na tien minuten spelen al op een ruime achterstand kunnen staan. De grootste kansen waren voor Benfica en de 1-0 kon dan ook niet lang uitblijven.

Ajax O19 leek verrassend genoeg op voorsprong te komen, maar de treffer van Youri Regeer werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Even later maakte Benfica 1-0. Voor rust kreeg Ajax O19 een grote kans op de 1-1, maar die viel niet. Kansloos was de ploeg zeker niet, al was Benfica een stuk sterker en stabieler.

Omdat het lang 1-0 bleef in Nyon, mocht Ajax O19 hopen op een goede afloop. Maar toen Benfica een kwartier voor tijd 2-0 maakte, leek het gedaan met de Amsterdamse hoop. Toen het even later vanaf de stip ook nog 3-0 werd, was het definitief klaar.

De finale van de UEFA Youth League wordt aankomende dinsdag om 18.00 uur gespeeld. De tegenstander van Benfica komt uit de wedstrijd tussen de leeftijdsgenoten van Red Bull Salzburg en Real Madrid.