'Ik werd uitgelachen toen ik tot 19 juni bleef trainen, maar nu zijn ze topfit'

'Ik werd uitgelachen toen ik tot 19 juni bleef trainen, maar nu zijn ze topfit'

22-08-2020 23:51
44

Mike Snoei en De Graafschap zijn klaar voor het nieuwe seizoen. De Superboeren wonnen hun laatste oefenduel met 1-0 van Heracles en richten zich nu op de start van de Keuken Kampioen Divisie van komend weekend.

Fitheid is daarbij wel nog een issue voor sommige spelers. Het gaat daarbij waarschijnlijk om Elmo Lieftink, Joey Konings en Danny Verbeek. "Drie of vier spelers zijn conditioneel niet 100 procent", zegt Snoei tegen Omroep Gelderland. "Dat is gebleken uit testen. Die spelers zijn gewoon te vroeg gestopt bij hun vorige clubs. Ze doen er alles aan, maar ik werd uitgelachen toen ik met de hele groep van vorig seizoen tot 19 juni bleef doortrainen. Maar die jongens zijn nu wel topfit."

Met een bijna topfitte selectie werkt de club uit Doetinchem nu toe naar de start van de competitie. Op maandag 31 augustus treffen ze FC Den Bosch. "We leggen de lat hoog", belooft de trainer. "We hebben 16, 17 jongens, een niet al te grote selectie. Prachtige gasten die vol voor promotie willen gaan. Dat blijven we ook uitspreken. Al hebben we een keer een rotdag met iemand die uitglijdt of een scheidsrechter die zijn dag niet heeft."