Rosario onverstoorbaar ondanks kritiek: 'Dat was vorig seizoen niet anders'

Rosario onverstoorbaar ondanks kritiek: 'Dat was vorig seizoen niet anders'

23-08-2020 09:26
78

Pablo Rosario is de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen sterk begonnen bij PSV. De middenvelder, die in het verleden de nodige kritiek te verwerken kreeg, is een vaste waarde in het team van trainer Roger Schmidt.

"Ik voel me heel goed, maar dat was vorig jaar niet anders, al waren de resultaten en prestaties minder", geeft Rosario aan in gesprek met De Telegraaf. De middenvelder werd vorig seizoen zelfs uitgefloten door de eigen aanhang, maar dat deed hem naar eigen zeggen niets. "Dat hoort er toch ook bij als speler? Ik heb me toen ook goed gevoeld, als persoon zijnde zat ik gewoon heel goed in m’n vel. Dat het er niet uitkomt op het veld, daar leer je van. Ik heb het liever nu gehad, zodat ik het kan meenemen in mijn bagage en er nu wat aan kan doen."

Wedden

Meer odds

Rosario begrijpt dat de PSV-supporters vorig seizoen kritisch op hem waren. "Je kan 85 minuten slecht spelen, maar als jij vervolgens die goal maakt of assist geeft, is het weer volop hosanna", geeft hij aan. "Dat is het mooie aan voetbal en daarom ben ik er ooit aan begonnen. Voor die emotie. Het is mooi om te zien dat mensen heel erg begaan zijn met mij, of het nou negatief of positief is. Ja, ik probeer daarin onverstoorbaar te zijn", geeft hij aan.