Oefenduel in Katwijk gestaakt: 'Onze trainer dacht: dit gaat uit de hand lopen'

Oefenduel in Katwijk gestaakt: 'Onze trainer dacht: dit gaat uit de hand lopen'

Zaterdagmiddag werd de oefenwedstrijd tussen VV Katwijk en FC Eindhoven gestaakt. De Brabanders vonden de sfeer in Katwijk te grimmig en besloten vlak voor de rust om niet meer verder te voetballen.

Een overtreding op linksvoor Kaj de Rooij, waarna de spelers elkaar opnieuw aanvlogen, was voor Eindhoven-trainer Ernie Brandts de druppel. Hij haalde zijn spelers van het veld. "De irritaties liepen steeds verder op, en de trainer dacht: dit gaat uit de hand lopen", zegt technisch manager Marc Scheepers van de Eindhovenaren tegen Omroep West. "Toen heeft hij besloten ermee te stoppen."

Er werden een aantal stevige overtredingen gemaakt door spelers van Katwijk, maar dat maakte Eindhoven nog niet zo heel veel uit. "Er waren wel overtredingen die te ver gingen. Maar dat gebeurt in heel de wereld. Er waren zoveel spelers met elkaar aan het bakkeleien, dat de sfeer ernaar was dat het uit de hand ging lopen."

Vertegenwoordigers van beide partijen overlegden een kwartier lang over de wedstrijd, waarna Eindhoven definitief de stekker uit de wedstrijd trok. Op dat moment stond het 0-0. "De gemoederen waren na een kwartier stoppen nog steeds niet gesust. Dus daarom vonden wij het - ook met het oog op de eerste competitiewedstrijd vrijdag - niet verstandig om door te voetballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s