Bliksemtransfer naar Feyenoord voor trainer: Het ging eigenlijk heel erg snel

Bliksemtransfer naar Feyenoord voor trainer: "Het ging eigenlijk heel erg snel"

23-08-2020 18:50
28

Koen Stam heeft een gekke eerste week achter de rug als assistent-trainer van Feyenoord O21. Eerst maakte hij een bliksemtransfer naar Rotterdam, niet veel later moest hij in quarantaine door een coronageval in de selectie.

Stam tekende eerder deze week bij Feyenoord, waar hij aan de slag gaat als rechterhand van beloftentrainer Rini Coolen. "Het ging eigenlijk heel erg snel", zegt hij tegen NH Sport. "Woensdag was ik op gesprek bij Frank Arnesen (technisch directeur Feyenoord, red.). Een dag later stond ik al op Varkenoord training te geven."

Na twee trainingen volgde echter een vervelend bericht. "We hoorden helaas dat we zaterdag en zondag thuis moesten blijven", aldus Stam. "Er was een coronageval binnen ons team, dus we zijn uit voorzorg dit weekend thuis gebleven. Hopelijk krijgen we maandag positief nieuws en kunnen we weer aan de slag."

Stam is benieuwd naar de werkwijze van Dick Advocaat. "Ik denk dat hij erom bekend staat dat hij veeleisend is. Ik vind dat toch wel interessant hoe die dat voor elkaar krijgt. Vorig jaar heeft Feyenoord natuurlijk een mooie reeks neergezet onder zijn leiding. Ik hoop veel trainingen van het eerste te kunnen bekijken."