Telegraaf en VI: Italiaanse uitweg lonkt voor Ajax en miskoop Marin

Telegraaf en VI: Italiaanse uitweg lonkt voor Ajax en miskoop Marin

24-08-2020 09:53 Laatste update: 10:13
137

Razvan Marin heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Ajax. Serie A-club Cagliari maakt werk van de Roemeense middenvelder, melden De Telegraaf en Voetbal International.

Marin (24) komt niet voor in de plannen van trainer Erik ten Hag, nadat hij in de eerste weken van de voorbereiding opnieuw geen overtuigende indruk maakte. Zaterdag maakte hij geen deel uit van de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Red Bull Salzburg (1-4 zege).

Of het concreet geïnteresseerde Cagliari hem wil kopen of huren, is op dit moment nog niet bekend. Duidelijk is wel dat Marin niet gaat opleveren wat Ajax een jaar geleden voor hem betaalde aan Standard Luik. De Amsterdammers telden 12,5 miljoen euro neer.

Marin kreeg volgens De Telegraaf lang het voordeel van de twijfel van Ten Hag, maar de trainer ziet inmiddels ook geen heil meer in een langer verblijf van de Roemeens international. Marin heeft onder meer Donny van de Beek, Ryan Gravenberch, Edson Álvarez, Carel Eiting en Kenneth Taylor voor zich.

In het seizoen 2019/2020 leverde hij in tien Eredivisie-optredens één assist en pakte hij twee gele kaarten. Scoren deed hij niet. Marin heeft een contract tot medio 2024 in Amsterdam.