'AZ-tegenstander vreest reglementair verlies en houdt zich aan strikte isolatie'

'AZ-tegenstander vreest reglementair verlies en houdt zich aan strikte isolatie'

24-08-2020 19:36
93

Viktoria Plzen neemt het zekere voor het onzekere in de voorbereiding op de wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen AZ. De Tsjechen hebben in eigen land in isolatie gezeten en komen ook in Alkmaar hun hotel niet uit.

De tegenstanders van AZ nemen strenge voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat ze uitgesloten worden van de competitie. Slovan Bratislava kon bijvoorbeeld vanwege een aantal positieve besmettingen niet naar IJsland afreizen en werd door de UEFA als verliezer aangewezen, waardoor ze uit het toernooi vlogen. Dat wil Viktoria Plzen niet laten gebeuren.

Nadat de Tsjechen de eerste wedstrijd in de vaderlandse competitie speelden (3-1 winst) kreeg iedere speler een eigen kamer in een hotel en mochten ze alleen naar de training en terug. Dat schrijft Voetbal International. De UEFA heeft laten weten dat alle coronatests negatief zijn en dat Viktoria Plzen naar Nederland mag afreizen, waar ze ook in strikte isolatie zullen zitten totdat de wedstrijd in het AFAS Stadion begint.

Viktoria Plzen en AZ spelen woensdag tegen elkaar in de tweede voorronde van de Champions League. Het duel in Alkmaar begint om 16.30 en de winnaar is verzekerd van een plekje in de derde voorronde. Het verliezen van die wedstrijd betekent een plekje in de groepsfase van de Europa League en dus staat er veel op het spel voor AZ.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s