Breaking news

BILD heeft weer nieuws over PSV-trainer Schmidt, 'op het lijstje bij Hertha BSC'

Feyenoord-opleider Van der Kraan naar Manchester City: Een geweldige kans

Feyenoord-opleider Van der Kraan naar Manchester City: "Een geweldige kans"

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2020 om 10:20wo 26-08-2020 om 10:20

Laatste update: woensdag 26 augustus 2020 om 10:33wo 26-08-2020 om 10:33

Feyenoord heeft woensdagochtend een uitgaande transfer wereldkundig gemaakt. De stadionclub raakt Glenn van der Kraan – sinds 2011 werkzaam in de jeugdopleiding van Rotterdam-Zuid – per 1 oktober kwijt aan Manchester City.

Van der Kraan is bezig aan zijn laatste dagen als coördinator onderbouw in de Feyenoord-jeugd, een functie die hij sinds 2016 bekleedde. Bij Manchester City zal hij fungeren als Head of Coaching. "Een geweldige kans die ik met beide handen aangrijp", laat hij weten aan de Feyenoord-kanalen. "Vanzelfsprekend was ik vereerd met het aanbod van Manchester City om te komen praten, maar tegelijkertijd geeft het ook een dubbel gevoel."

Ondanks dat 'dubbele gevoel' heeft Van der Kraan dus toch besloten om Feyenoord na bijna tien jaar te verlaten. "Uiteraard is het jammer als talentvolle mensen de club verlaten. We gunnen Glenn deze stap echter enorm", reageert hoofd jeugdopleidingen Stanley Brard. "Hij heeft met zijn enthousiasme en passie voor talentontwikkeling een belangrijke bijdrage geleverd in het professionaliseren van de onderbouw."

Feyenoord gaat de komende weken op zoek naar een opvolger. Voordat die gevonden is, zullen de werkzaamheden van Van der Kraan intern opgepakt worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws