'Utrecht maakt werk van Bordeaux-talent, meerjarig contract en ontwikkelingsplan'

'Utrecht maakt werk van Bordeaux-talent, meerjarig contract en ontwikkelingsplan'

26-08-2020 11:17
68

FC Utrecht maakt werk van de Franse jeugdinternational Albert Lottin, meldt het Algemeen Dagblad woensdag. De achttienjarige controleur ligt nog één jaar vast bij Girondins de Bordeaux, maar lijkt op weg naar een definitief vertrek.

Lottin maakte in het voorjaar van 2019 al zijn Ligue 1-debuut, maar heeft sindsdien nauwelijks meters kunnen maken op het hoogste niveau. Nu lonkt een vertrek uit het Matmut Atlantique-stadion. Diverse Franse clubs zijn in de markt voor de jeugdinternational, maar ook FC Utrecht heeft serieuze plannen met Lottin.

Volgens het AD kan de jonge Parijzenaar voor meerdere jaren tekenen bij de Domstedelingen. Lottin zou in dat geval in eerste instantie aansluiten bij Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie, maar krijgt dan de gelegenheid om door te groeien naar de hoofdmacht.

Mocht Lottin zich hierdoor laten overtuigen, dan kan hij de vijfde zomeraanwinst van FC Utrecht worden. Eerder deze zomer meldden Django Warmerdam, Daniel Arzani, Mimoun Mahi en Eljero Elia zich in De Galgenwaard.