Fortuna Sittard verhuurt spits 'met oog op EK': 'De concurrentie is nu enorm'

Fortuna Sittard verhuurt spits 'met oog op EK': 'De concurrentie is nu enorm'

26-08-2020 14:25
12

Fortuna Sittard neemt tijdelijk afscheid van Rasmus Karjalainen, bevestigt de club. De 24-jarige spits uit Finland maakt per direct de overstap naar Örebro SK.

Karjalainen speelt tot de zomer van 2021 op huurbasis in Zweden. Het contract van de aanvaller bij Fortuna Sittard loopt nog drie jaar door, nadat hij vorig jaar overkwam van KuPS. In zijn debuutseizoen kwam hij tot zeventien optredens namens de Limburgers.

"De concurrentie voor Rasmus is met de recente ontwikkelingen enorm, terwijl het voor zijn ontwikkeling belangrijk is om minuten te maken", reageert technisch manager Sjors Ultee. "Daar komt bij dat het met het oog op het aankomende Europees Kampioenschap voor hem essentieel is om weer belangrijk te zijn. Het verhuren van Rasmus is voor alle partijen de beste oplossing."

Karjalainen speelde eerder voor de Finse clubs Oulun Luistinseura, SJK Seinäjoki, AC Oulu en Kemi City FC. Fortuna Sittard haalde deze zomer met Sebastian Polter, transfervrij na zijn contractontbinding bij Bundesliga-club Union Berlin, een nieuwe spits in huis.