Feyenoord schrikt: 'Alles geregeld en dan hoor je dit, absoluut niet blij mee'

Feyenoord schrikt: 'Alles geregeld en dan hoor je dit, absoluut niet blij mee'

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2020 om 15:08wo 26-08-2020 om 15:08

Laatste update: woensdag 26 augustus 2020 om 15:15wo 26-08-2020 om 15:15

Feyenoord-directeur Frank Arnesen is 'absoluut niet blij' met de promotieregeling die de KNVB heeft vastgesteld voor de nieuwe O21-competitie. De kampioen promoveert niet automatisch naar de Tweede Divisie.

Als Jong Sparta en Jong FC Volendam, de enige profclubs in de Tweede Divisie, in de top-negen eindigen, is een kampioenschap van Feyenoord niets waard. Bij een eerste plek promoveren de Rotterdammers alléén direct als Sparta of Volendam bij de onderste twee ploegen eindigt. Bij plek tien tot en met zestien volgen er play-offs.

"Daar zijn we absoluut niet blij mee", reageert Arnesen, die de boodschap recent te horen kreeg vanuit Zeist, tegenover het Algemeen Dagblad. "We nemen ons elftal heel serieus, alles is geregeld en dan hoor je dit. Als Sparta en Volendam in de top-negen finishen, kunnen we niet promoveren."

"Of dit lastig is om jongens straks langer gemotiveerd te houden in het elftal onder 21? Nee, dat denk ik niet. Voor jonge spelers blijft het een prima niveau", aldus Arnesen. "Alleen voor spelers als Vente, Smeulers, Wehrmann en El Bouchataoui, die al in eerste elftallen hebben gespeeld is het aanpassen."

"Maar we zijn duidelijk geweest, we nemen dit elftal serieus. We nemen de spelers serieus. De staf is in orde en dan wil je ook promoveren als je kampioen zou worden", besluit de technisch directeur van Feyenoord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws