Officieel: NAC Breda raakt groot talent Verbruggen per direct kwijt

Officieel: NAC Breda raakt groot talent Verbruggen per direct kwijt

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2020 om 17:06wo 26-08-2020 om 17:06

Laatste update: woensdag 26 augustus 2020 om 17:09wo 26-08-2020 om 17:09

NAC Breda raakt Bart Verbruggen kwijt aan Anderlecht. De doelman maakt per direct de overstap naar de Belgische topclub en levert zijn oude club een transfersom op. Naar verluidt gaat het om ongeveer 300.000 euro.

Verbruggen gaat Jelle ten Rouwelaar achterna, die onlangs dezelfde overstap maakte en inmiddels keeperstrainer van Anderlecht is. Hij heeft Verbruggen bij de Belgische clubleiding getipt, zo klonk het destijds in Belgische media. NAC wilde toen niet meewerken, maar heeft nu besloten om de talentvolle doelman alsnog naar België te laten vertrekken.

Verbruggen maakte zes jaar lang deel uit van de jeugdopleiding van NAC. Hij kwam in 2014 over van de amateurs van WDS'19. Deze zomer maakte hij de overstap van de jeugdopleiding naar het eerste elftal van de club uit Breda. Verbruggen (17) heeft zijn officiële debuut in het eerste elftal van NAC nooit gemaakt. Vorig seizoen speelde hij bij NAC O19.

''Via deze weg wil ik jullie graag bedanken voor zes mooie jaren die ik bij de club heb gehad", reageert Verbruggen in een afscheidsvideo. "Ik heb besloten om de stap naar Anderlecht te maken. Ik heb een heel mooie tijd gehad. Hier ben ik opgegroeid en opgevoed, dus NAC zal speciaal blijven voor mij. Ik ben geen speler meer van NAC, maar zal altijd een supporter blijven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws