Summerville weigert aanbieding Feyenoord: Het boek is definitief gesloten

Summerville weigert aanbieding Feyenoord: "Het boek is definitief gesloten"

26-08-2020 17:48
130

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, respecteert het besluit van Crysencio Summerville om niet bij te tekenen bij de club. De aanvaller is daarom teruggezet naar Feyenoord O21, het beloftenelftal.

De afspraak was volgens Arnesen duidelijk: Summerville moest voor een bepaalde datum laten weten wat hij met de aanbieding van Feyenoord zou doen. "We hebben gevraagd of hij op onze aanbieding in wilde gaan en hebben ook gezegd dat dit de aanbieding is en we er niets meer gaan doen", zegt Arnesen voor de camera van RTV Rijnmond.

"Hij heeft de aanbieding naast zich neergelegd en gezegd: Frank, ik zoek wat anders. Hij staat volledig in z'n recht om dit te doen. We hebben drie jaar geleden een driejarig contract getekend en als hij die af wil laten lopen, is dat prima. Dat zijn de regels. We kunnen hem niets kwalijk nemen, maar ik vind het wel heel jammer dat hij niet in de toekomst van Feyenoord meegaat. We investeren dan in een speler die wel meewil in de toekomst. Het is niets persoonlijks tegenover Cry, maar dit is een zakelijke manier. Niets meer, niet minder."

Het is de bedoeling dat Summerville verkocht wordt. "Wij zijn nu met z'n zaakwaarnemer bezig om daarnaar te kijken. Het ligt aan hem. Als hij bij Feyenoord O21 wil blijven, kan dat ook", zegt Arnesen, die aangeeft dat Summerville definitief niet verlengt. "Het boek is definitief gesloten. Hij wil niet. Dat is jammer."