FC Utrecht stalt Venema opnieuw in Eerste Divisie: 'Goede club voor Nick'

FC Utrecht stalt Venema opnieuw in Eerste Divisie: 'Goede club voor Nick'

27-08-2020 11:10
64

FC Utrecht stalt Nick Venema opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie. De 21-jarige spits maakt de overstap naar NAC Breda, zo bevestigen beide clubs.

NAC huurt Venomenema tot het einde van het seizoen. De spits speelt sinds 2014 bij FC Utrecht. Drie jaar geleden maakte hij zijn debuut voor Jong FC Utrecht, uitgerekend in Breda. Afgelopen seizoen speelde Venema op huurbasis bij Almere City FC.

"Nick is een jonge, enthousiaste aanvaller die op meerdere posities voorin inzetbaar is. Al denk ik dat hij vanaf de flank het gevaarlijkst kan zijn. Daarnaast is het een aanvaller die makkelijk goals maakt", reageert trainer Maurice Steijn op de website van NAC.

Venema is blij met zijn overstap. "Ik ben blij dat ik voor een fantastische club als NAC mag spelen. Natuurlijk met een geweldige aanhang, die hopelijk snel weer met veel naar het stadion mogen komen. Daarnaast hoop ik dat ik belangrijk kan zijn voor het team en voor de club!"

Jordy Zuidam, technisch manager van FC Utrecht, wenst Venema succes in Breda. "Nadat de verhuurperiode van afgelopen seizoen tot een abrupt einde is gekomen, zijn we dit seizoen wederom met Nick in gesprek gegaan over zijn toekomst", verklaart hij.

"NAC Breda is een goede club voor Nick, waar hij te maken krijgt met de druk van een eerste elftal en een andere dynamiek. Nick is een jongen van de club, waar we alle vertrouwen in hebben. We wensen hem een succesvolle huurperiode toe, en zien hem graag met extra ervaringen terugkeren volgend seizoen."

FC Utrecht nam eerder tijdelijk afscheid van Vaclav Cerny (FC Twente), Mitchell van Rooijen Excelsior), Jonas Arweiler (ADO) en Gabriël Culhaci (NEC).