'Ik wil niet weg, wat ik wél wil is nog een keer kampioen worden met Feyenoord'

'Ik wil niet weg, wat ik wél wil is nog een keer kampioen worden met Feyenoord'

27-08-2020 15:52 Laatste update: 21:26
149

Nicolai Jörgensen durft voorzichtig te dromen van een kampioenschap voor Feyenoord. De Deense spits ziet overeenkomsten tussen de huidige voorbereiding en die op het seizoen 2016/2017, waarin de Rotterdammers de titel binnenhaalden.

Jörgensen speelt zelf weer met vertrouwen en merkt dat zijn ploeggenoten dat ook doen. "Het niveau valt me niet tegen", zegt hij in een groot interview met Voetbal International. "Het doet me een beetje denken aan de voorbereiding op het jaar dat we kampioen werden. Ik scoorde in mijn eerste wedstrijd in De Kuip tegen Valencia en dat bleek de aanzet tot een fantastisch jaar. Ik hoop dat we dit goede gevoel kunnen vasthouden."

Na een voetblessure is de Deense spits weer helemaal terug. Hij hoopt de laatste jaren, die voor Jörgensen in het teken van herstel stonden, eindelijk achter zich te laten. "Als ik iets heb geleerd van die vervelende tijd, is dat het uiteindelijk maar om één ding gaat in het leven: dat je gelukkig bent en kunt doen wat je het liefste wilt. In mijn geval is dat voetballen en ik zou momenteel geen andere club weten waar ik dat liever doe dan bij Feyenoord."

De spits wil in het Rotterdamse shirt het kunstje van drie jaar geleden herhalen. "Ik hoef en wil helemaal niet weg. Wat ik wél wil, is nog een keer kampioen worden met Feyenoord, want dat was het beste jaar uit mijn leven. Het wordt niet makkelijk, maar ik geloof honderd procent dat het wel kan."