Feyenoord 'hevig ontstemd' na telefoontje KNVB: Eredivisie-schorsing dreigt

Feyenoord 'hevig ontstemd' na telefoontje KNVB: Eredivisie-schorsing dreigt

28-08-2020 13:22 Laatste update: 13:53
273

Feyenoord is 'hevig ontstemd' door een telefoontje van de KNVB richting Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida. De twee jeugdinternationals dreigen geschorst te worden voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, omdat de Rotterdamse club hen weigert af te staan aan Jong Oranje.

Jong Oranje speelt volgende week vrijdag (4 september) een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland. Bijlow en Geertruida zitten in de voorselectie, maar krijgen van Feyenoord geen toestemming om af te reizen vanwege de gezondheidsrisico's rond het coronavirus en de politieke onrust in Wit-Rusland.

Wedden

Meer odds

Als Bijlow en Geertruida wegblijven, is er een 'zeer reële kans' dat de twee Feyenoorders geschorst worden voor de Eredivisie-opener tegen PEC Zwolle (12 september). Het stoort Feyenoord dat bondscoach Erwin van de Looi niet de clubleiding of technische staf van Feyenoord, maar de spelers zelf heeft opgebeld.

Dat is geen ongebruikelijke gang van zaken, stelt KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma. "De bondscoach heeft gewoon contact met z'n spelers", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Dat Feyenoord ze niet wil afstaan lazen wij ook bij jullie in de krant. Daar hadden we officieel van de clubleiding ook niets van vernomen. Daar heb ik Frank Arnesen ook over gebeld. Wij hebben gewoon aangegeven wat de consequenties kunnen zijn van het afmelden voor interlands."

Bij de KNVB zit men ook in de maag met de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje in Wit-Rusland. "Maar we moeten die wedstrijd nou eenmaal spelen, er is geen keuze", aldus Hoogma. "We hebben bij de clubs aangegeven dat we er echt alles aan doen om de veiligheid van de spelers te garanderen. We moeten voetballen. Het kan niet zo zijn dat spelers van Feyenoord thuisblijven en dat andere clubs wel spelers afstaan. Iedereen gelijk in deze."