Hoop op langer Ajax-verblijf Van de Beek: 'Prettig dat hij nog jaar zou blijven'

Hoop op langer Ajax-verblijf Van de Beek: 'Prettig dat hij nog jaar zou blijven'

30-08-2020 07:08
58

Noussair Mazraoui hoopt dat Donny van de Beek ondanks de transfergeruchten nog een jaar bij Ajax blijft. De middenvelder zat zaterdag niet bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het oefenduel met Eintracht Frankfurt vanwege een mogelijke transfer.

"Ik gun hem natuurlijk heel veel", begint Mazraoui op de persconferentie na de wedstrijd, geciteerd door AT5. "Ik heb natuurlijk met hem samen gespeeld in de jeugdopleiding. Als het echt zo is dan gun ik hem dat van harte. Al zou ik het prettiger vinden als hij nog een jaartje zou blijven."

Wedden

Meer odds

Ajax-trainer Erik ten Hag bevestigde voor de oefenwedstrijd tegen Frankfurt (2-1 winst) dat Van de Beek niet bij de wedstrijdselectie zat vanwege een mogelijke transfer. Naar verluidt gaat het om een overstap naar Manchester United, dat hem al langer in de gaten houdt. Ook het FC Barcelona van Ronald Koeman wordt genoemd in het geruchtencircuit.

"Donny is een absolute sterkhouder geworden, een hele moderne middenvelder met diepgang en goals, het is duidelijk dat wij hem gaan missen", geeft Ten Hag aan na de wedstrijd tegen Frankfurt. De trainer gaat niet op zoek naar een vervanger, mocht Van de Beek deze transferperiode vertrekken.