Perfect Roda JC-debuut voor Streppel tegen piepjonge Ajax-ploeg op De Toekomst

Perfect Roda JC-debuut voor Streppel tegen piepjonge Ajax-ploeg op De Toekomst

30-08-2020 16:22 Laatste update: 16:38
204

Het extreem jonge Jong Ajax heeft zijn eerste competitieduel van het seizoen niet in winst om kunnen zetten. Jugen Streppel kende een geslaagd Keuken Kampioen Divisie-debuut met Roda JC: de Zuid-Limbugers pakten de volle buit op De Toekomst en stapten met een ruime 0-4 zege de bus in.

De Ajax-beloften – gemiddeld 18 jaar en 170 dagen oud en allemaal in de 21ste eeuw geboren – startten met Kjell Scherpen onder de lat en de Braziliaan Giovanni in de spits en vier spelers op de bank. Roda stelde daar heel wat meer routine tegenover, met spelers als Kees Luijckx, Stefano Marzo, Niek Vossebelt en Roland Alberg. Laatstgenoemde brak na twintig minuten de wedstrijd open en tekende voor de 0-1: de middenvelder controleerde de bal op de rand van de zestien en passeerde Scherpen met een knappe schuiver.

Het meeste balbezit bleef voor Jong Ajax, maar Roda – dat de geblesseerde doelman Jan Hoekstra al na een kwartier moest vervangen door Loek Hamers – kwam nauwelijks in de problemen. De gasten liepen in de slotfase zelfs uit naar een ruime zege: Marzo dwong een penalty af en Jordy Croux tekende voor de 0-2. Kort voor tijd kopte Luijckx zelfs de 0-3 binnen. Jong Ajax kwam niet verder dan een vrije trap voor Youri Regeer en kreeg in de extra tijd zelfs de 0-4 van Vossebelt om de oren.

Alle vier de Jong-ploegen in de Keuken Kampioen Divisie hebben hun openingsduel verloren. Jong FC Utrecht legde het vrijdag af tegen FC Eindhoven, Jong PSV en Jong AZ verloren beiden met liefst 6-1 tegen respectievelijk Excelsior en NAC Breda.

Overige uitslagen:
Telstar-FC Volendam 2-2