ED: Max komt naar PSV, transfersom 'eind in de richting' van 10 miljoen

ED: Max komt naar PSV, transfersom 'eind in de richting' van 10 miljoen

31-08-2020 00:08 Laatste update: 00:14
217

PSV heeft razendsnel doorgepakt en staat op het punt om zijn gewenste linksback binnen te halen. Philipp Max zal naar verwachting één dezer dagen overkomen van FC Augsburg: PSV-directeur John de Jong nadert een akkoord met de Bundesliga-club.

PSV heeft zelfs al een medische keuring geregeld en verwacht er snel uit te komen met club en speler. Volgens het ED zou er maandag zelfs al een akkoord kunnen komen. Hoeveel de Eindhovenaren moeten betalen om Max' tweejarige contract af te kopen, is nog niet duidelijk. Duitse media maakten zaterdag gewag van een bod van 7,5 miljoen, volgens het ED zal de transfersom 'een eind in de richting' van tien miljoen euro komen.

De zoon van voormalig Bundesliga-topscorer Martin Max speelt al sinds 2015 Bundesliga-voetbal namens Augsburg, maar wil graag een stap omhoog maken. De 26-jarige linkspoot kan PSV van een nijpend probleem verlossen. Trainer Roger Schmidt had tot dusver geen pure linksback tot zijn beschikking en experimenteerde tijdens de voorbereiding noodgedwongen met spelmaker Mauro Júnior als vleugelverdediger.

Als alles volgens plan verloopt, wordt Max de tweede PSV-aanwinst van de zomer. Doelman Yvon Mvogo is ook afkomstig uit de Bundesliga: hij wordt gehuurd van RB Leipzig.