Breaking news

AZ wint slag om plek 3: Boadu maakt derde, vierde én vijfde tegen Feyenoord

Willem II begint Europa League-campagne met uitwedstrijd in Luxemburg

Willem II begint Europa League-campagne met uitwedstrijd in Luxemburg

Gepubliceerd: maandag 31 augustus 2020 om 13:07ma 31-08-2020 om 13:07

Laatste update: maandag 31 augustus 2020 om 13:41ma 31-08-2020 om 13:41

Willem II moet naar Luxemburg in de tweede voorronde van de Europa League. Progrès Niederkorn is de tegenstander, zo bleek maandag bij de loting in Nyon.

Willem II kreeg bij de loting een beschermde status van de UEFA, waardoor de Tilburgers drie clubs konden treffen: Viking Stavanger uit Noorwegen, Progrès Niederkorn uit Luzemburg en Bala Town FC uit Wales. Op donderdag 17 september is Progrès Niederkorn de tegenstander, vermoedelijk in het Olympisch stadion Stade Josy Barthel.

De Luxemburgers begonnen de competitie afgelopen zondag goed met een 0-4 overwinning bij Una Strassen. Roland Vrabec is sinds juni 2019 trainer van Progrès Niederkorn. Daarvoor stond hij aan het roer bij onder andere FC St. Pauli, FSV Frankfurt en FC Vaduz. In de eerste Europa League-ronde was Progrès te sterk voor FK Zeta uit Montenegro.

Willem II is de eerste Nederlandse deelnemer aan het nieuwe Europa League-seizoen. PSV stroomt in de derde voorronde van het toernooi in, terwijl Feyenoord al geplaatst is voor de Europa League. Ajax is al zeker van een Champions League-plek en AZ zit in de derde voorronde van het miljoenenbal.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws