'NAC onaangenaam verrast: FC Eindhoven schroeft vraagprijs met drie ton op'

'NAC onaangenaam verrast: FC Eindhoven schroeft vraagprijs met drie ton op'

01-09-2020 07:58
57

Kaj de Rooij zal FC Eindhoven voorlopig niet gaan verruilen voor NAC Breda, meldt BN DeStem dinsdagochtend. De Bredanaars meldden zich eerder deze week met een bod van twee ton, maar kunnen niet aanhikken tegen de vraagprijs van FC Eindhoven.

Die club vroeg aanvankelijk vier ton: NAC opende met de helft daarvan en ging ervan uit dat het met enig onderhandelen op drie ton uit zou komen. Inmiddels heeft FC Eindhoven zijn vraagprijs echter opgeschroefd naar zeven ton plus een doorverkooppercentage van 25 procent, schrijft BN DeStem. NAC is er al uit met De Rooij zelf en heeft een driejarig contract klaarliggen, maar vindt deze eisen vooralsnog te gortig.

Directeur Mattijs Manders bevestigt dat NAC niet wil voldoen aan die transfervoorwaarden. "Ik ben verbaasd. Bedragen noem ik niet, dat vind ik niet netjes. Wel kan ik zeggen dat de huidige vraagprijs van Eindhoven een reactie is op het bod van NAC", reageert hij. De onderhandelingen liggen voorlopig stil. "Vraag en aanbod liggen nu zo ver uit elkaar dat het geen zin heeft om verder te onderhandelen. Heel jammer, want we willen Kaj graag aan onze selectie toevoegen."

De Rooij geen Van Hecke
NAC staat op het punt om Jan-Paul van Hecke voor twee miljoen euro aan Brighton & Hove Albion te verkopen. Volgens Manders moet deze transfer echter los worden gezien van die van De Rooij. "Bij Van Hecke begon alles met een bod van twee miljoen euro van Monaco, vanaf dat moment werd dat bedrag ons referentiekader. Wij gaan niet mee met de vraagprijs van Eindhoven. Dat is echt te gortig en totaal niet realistisch."

Waar de toekomst van De Rooij ligt, moet nu afgewacht worden. De negentienjarige vleugelaanvaller uit Best ligt nog één jaar vast aan de Aalsterweg en werd ook gevolgd door PSV en FC Utrecht.