Hongaarse grenzen dicht: mogelijke gevolgen voor Super Cup Bayern-Sevilla

Hongaarse grenzen dicht: mogelijke gevolgen voor Super Cup Bayern-Sevilla

01-09-2020 12:51
18

Bayern München en Sevilla spelen op donderdag 24 september om de Europese Super Cup, maar het is nog onzeker of die wedstrijd in Budapest door kan gaan. De Hongaarse autoriteiten hebben deze week besloten om de grenzen dicht te gooien.

Niet-Hongaren kunnen voorlopig in principe het land niet meer in. Of er voor de afgevaardigden van Bayern en Sevilla een uitzondering gemaakt kan worden, is nog niet duidelijk. De lokale autoriteiten wilden de Puskás Aréna gedeeltelijk opstellen voor publiek – drieduizend fans van Bayern, drieduizend fans van Sevilla – maar zouden die beslissing nog kunnen heroverwegen.

De UEFA is momenteel in gesprek met de Hongaarse eindverantwoordelijken. Een verplaatsing van de speellocatie lijkt voorlopig niet aan de orde, maar het is nog onduidelijk of beide partijen vast willen houden aan spelen met publiek.

Sevilla plaatste zich vrijdag 21 augustus voor de Super Cup: mede dankzij twee rake kopballen van Luuk de Jong (foto) werd de Europa League-finale tegen Internazionale met 3-2 gewonnen. Bayern sleepte twee dagen later de Champions League-eindzege binnen door met 1-0 te winnen van Paris Saint-Germain.