PSV slaat grote slag met 'aanvallende' Max: Ik was daar voor Lozano

PSV slaat grote slag met 'aanvallende' Max: "Ik was daar voor Lozano"

Gepubliceerd: woensdag 2 september 2020 om 10:15wo 02-09-2020 om 10:15

Laatste update: woensdag 2 september 2020 om 10:30wo 02-09-2020 om 10:30

PSV heeft met de aanvallend ingestelde Philipp Max zijn gewenste linksback binnen. De 26-jarige Duitser, die overkomt van FC Augsburg, is dolblij met zijn vierjarige contract in Eindhoven.

"PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben", reageert Max op de website van zijn nieuwe club. "In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Max speelde sinds 2016 bij Augsburg. In Eindhoven is hij de natuurlijke opvolger van Angeliño, die een jaar geleden vertrok. "Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien", verklaart technisch manager John de Jong, die Max al geruime tijd in het vizier had.

"Zelf heb ik hem op de Olympische Spelen in 2016 in een paar invalbeurten gezien. Ik was daar voor Lozano en Duitsland zat bij Mexico in de poule. Daarna hebben we hem vaak bij Augsburg zien spelen. Zijn ontwikkeling hebben we goed in kaart."

Max heeft bijna 150 wedstrijden in de Bundesliga achter zijn naam. "Er ontstond een mogelijkheid om hem te halen", aldus De Jong. "We zijn blij dat het is gelukt. Phillipp voegt naast zijn verdedigende kwaliteiten en drang naar voren ook routine toe en dat kunnen wij goed gebruiken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws