Vitesse slaat weer toe en pikt 'perfecte' zomerversterking op bij Juventus

Vitesse slaat weer toe en pikt 'perfecte' zomerversterking op bij Juventus

03-09-2020 13:44
25

Vitesse heeft Idrissa Touré binnen. De 22-jarige Duitser komt op huurbasis over van Juventus en sluit per direct aan in Arnhem.

De fysiek sterke Touré kan op diverse posities op het middenveld uit de voeten, meldt Vitesse. Hij groeide op in Berlijn en maakte via de jeugdopleidingen van RB Leipzig, Schalke 04 en Werder Bremen in 2019 definitief de overstap naar Juventus. Bij de kampioen van Italië speelde hij in de beloftenploeg.

"De eerste indrukken zijn geweldig. Ik word hartelijk ontvangen en heb het gevoel dat Vitesse mij heel graag wil hebben", reageert Touré op de website van zijn nieuwe club. "Op mijn beurt wil ik belangrijk zijn voor de ploeg. Na een goed jaar bij Juventus O23, kijk ik met veel vertrouwen uit naar mijn eerste volledige seizoen in een eerste elftal."

Technisch directeur Johannes Spors, die hem kent van zijn periode bij RB Leipzig, noemt Touré 'een speler die op positieve wijze het verschil kan maken'. "Hij is ontzettend waardevol voor een team. Idrissa is fysiek sterk, schuwt de duels niet, heeft snelheid, loopvermogen en is daarnaast atletisch. Idrissa past perfect in de manier zoals wij voor ogen hebben om te spelen.”

Touré is de vijfde Vitesse-versterking deze zomer. Loïs Openda (Club Brugge), Jacob Rasmussen (Fiorentina), Armando Broja (Chelsea) en Maximilian Wittek (Greuther Fürth) gingen hem voor.