AZ sluit hectische donderdag af: Letschert start direct, remise tegen Gent

03-09-2020 18:22 Laatste update: 18:37
47

AZ heeft een drukke donderdag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen AA Gent. De Alkmaarders sloten hun voorbereiding – op de dag van het vertrek van Thomas Ouwejan en de komst van Timo Letschert – af met een 1-1 remise tegen de Belgen.

De ploeg van Arne Slot zag diverse internationals uitvliegen en kon niet met zijn sterkste elf spelen: Letschert kon echter direct aansluiten en deed meteen één helft mee. Bij rust was de stand 0-0, ondanks kansen voor Letschert, Zakaria Aboukhlal, Ferdy Druijf en Thijs Oosting.

De nieuwkomer bleef halverwege dus in de kleedkamer achter en zag hoe AZ kort na rust op achterstand kwam. Michael Ngadeu tekende na een hoekschop voor de 0-1. De gasten roken bloed en reservedoelman Hobie Verhulst moest meerdere malen in actie komen: de doelman bleef echter overeind bij inzetten van oude sc Heerenveen-bekende Sven Kums en Elisha Owusu. Een kwartier voor tijd viel de treffer aan de andere kant: AZ sloeg toe in de omschakeling, Aboukhlal zette door en gaf voor, Yukinari Sugawara schoot de 1-1 binnen.

Daar bleef het ook bij in Alkmaar: AZ sloot zijn laatste test van de voorbereiding af met een gelijkspel. Op zaterdag 12 september wordt het Eredivisie-seizoen geopend tegen FC Utrecht, drie dagen later wacht Dinamo Kiev in de Champions League-voorrondes.