Eindelijk terug in het Nederlands elftal: 'Was lang geleden, bijna twee jaar'

Eindelijk terug in het Nederlands elftal: 'Was lang geleden, bijna twee jaar'

05-09-2020 08:24
65

Hans Hateboer was blij dat hij tegen Polen voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis mocht beginnen bij het Nederlands elftal. De Atalanta Bergamo-back was de vervanger van Denzel Dumfries en gaf de assist bij de 1-0.

"Een verrassing was het niet, ik wist natuurlijk dat Denzel vader zou worden en er misschien niet bij zou zijn", geeft Hateboer aan voor de camera van de NOS. "Het was lang geleden dat ik minuten maakte bij Oranje, bijna twee jaar. Ik was blij dat ik me eindelijk weer kon laten zien."

De verdediger gaf de belangrijke assist bij de winnende treffer van Steven Bergwijn. "Tuurlijk, dat is lekker. Het is ook een tijd geleden dat ik voor het laatst in een 4-3-3-formatie gespeeld heb", geeft Hateboer aan. Bij zijn club Atalanta Bergamo wordt er in een 5-3-2-opstelling gespeeld. "Dat is wel vaak de afweging geweest: kan hij het ook in een 4-3-3? Dan is het lekker dat je ook aanvallend je steentje bij kan dragen in dit systeem."

Oranje speelt aanstaande maandag de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Nations League. In de Johan Cruijff ArenA wordt er dan gespeeld tegen Italië, dat in de eerste wedstrijd niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina.