'Aké gaat gezelschap krijgen van topaankoop, Napoli ontvangt bod van 60 miljoen'

'Aké gaat gezelschap krijgen van topaankoop, Napoli ontvangt bod van 60 miljoen'

05-09-2020 17:51
31

Manchester City telde deze zomer 45 miljoen euro neer voor Nathan Aké, maar lijkt van plan om nog eens flink te investeren in zijn verdediging. Volgens The Guardian is de nummer twee van het vorige Premier League-seizoen serieus bezig met het binnenhalen van Kalidou Koulibaly.

De 33-voudig international van Senegal speelt al zes jaar lang voor Napoli en is al vele malen gelinkt aan een toptransfer. Deze zomer zou het daadwerkelijk zover kunnen komen, bericht The Guardian. Volgens de kwaliteitskrant kan Napoli een tweede bod vanuit Manchester verwachten: de eerste aanbieding bedroeg zestig miljoen euro inclusief bonussen, vijftien miljoen onder de vraagprijs van de Italianen.

Manchester City zal er dus nog een schepje bovenop moeten doen. De beleidsbepalers in het Etihad Stadium hebben er echter alle vertrouwen in dat beide clubs elkaar gaan vinden, klinkt het. Koulibaly's zaakwaarnemer is op de achtergrond bezig om Manchester City en Napoli op één lijn te krijgen: The Guardian sluit niet uit dat er één dezer dagen al een akkoord gesloten wordt.

Koulibaly werd in 2014 opgepikt bij Racing Genk en speelde sindsdien 246 officiële wedstrijden namens Napoli. Zijn contract in het Stadio San Paolo loopt nog drie jaar door.