Sneijder gaat beginnen aan trainerscursus: 'Heb er al met hem over gesproken'

Sneijder gaat beginnen aan trainerscursus: 'Heb er al met hem over gesproken'

06-09-2020 10:19 Laatste update: 11:13
75

Wesley Sneijder gaat beginnen aan een verkorte trainerscursus bij de KNVB. De voormalig middenvelder hoopt in de toekomst als manager aan de slag te gaan.

"De ambitie voor het trainersvak is sterk gaan groeien de afgelopen maanden", geeft Sneijder aan in de liveshow van Voetbal International. "Voetballen gaan we niet meer doen. Ik heb dat gevoel heel sterk gekregen en daar heb ik met Nico-Jan Hoogma (directeur topvoetbal van de KNVB, red.) over gesproken. Ik heb aangegeven dat ik graag met mijn cursus wil gaan starten."

Het houdt in dat Sneijder volgend jaar begint aan de cursus, maar hij heeft dus al contact gehad met de KNVB. "Zoals de planning nu is stroom ik in april volgend jaar in. Het is te hopen dat de cursus voor mij twee jaar duurt, als het goed is heb je dan de papieren. Ik denk dat ik er klaar voor ben, mijn ambities zijn sterk gegroeid." Of het een succes wordt durft Sneijder nog niet te zeggen. "Misschien zeg ik na twee maanden wel: ik vind het helemaal niets. Maar ik ga zeker beginnen."