Het is gewoon onzin. Er is geen naam genoemd, geen enkele naam

"Het is gewoon onzin. Er is geen naam genoemd, geen enkele naam"

Gepubliceerd: zondag 6 september 2020 om 13:40zo 06-09-2020 om 13:40

Laatste update: zondag 6 september 2020 om 13:53zo 06-09-2020 om 13:53

De spelers van het Nederlands elftal dragen geen namen aan bij de directie van de KNVB, zegt Marten de Roon. Daarmee reageert de middenvelder op het nieuws dat Henk ten Cate door de spelersraad voorgedragen zou zijn.

De Roon vertelt op de persconferentie dat de spelers geen lijstje met namen inleveren bij de directie. "De spelers doen daar niet aan. Je hebt het er wel over dat Koeman weg is, wij lezen ook de kranten en krijgen mee dat er lijstjes worden gemaakt. Maar dat is niet van de spelersgroep. We praten met elkaar over wat er aan de hand is en hoe we verder willen. Wij kloppen niet bij de directie aan met namen."

"De spelersraad heeft goed contact met de directie. Niet alleen over de trainerssituatie, maar over van alles", vervolgt De Roon. "Het is goed dat er wordt gesproken over hoe we bezig zijn en dat we graag zo verder willen, maar er wordt niet gezegd wie daar dan bij hoort. Dat weten wij niet. Het zou raar zijn als wij als spelers namen gaan noemen. Niet alle spelers hebben met dezelfde trainer hebben gewerkt. We kunnen niet zeggen wie erbij past. De spelers distantiëren zich van het namen noemen, maar geven alleen aan dat we ontzettend fijn aan het werk zijn op dit moment."

De Roon denkt niet dat de nieuwe bondscoach per se draagvlak moet hebben bij de bevolking. "Het is belangrijk dat de bondscoach in het plaatje van de groep past, maar daar past iedereen in, want het zijn allemaal trainers met resultaten, carrières en wat ze hebben laten zien", vervolgt De Roon. "Het belangrijkste is niet dat iemand bij de bevolking past, maar dat iemand resultaten haalt. Dan is ook de bevolking blij."

"Het is gewoon onzin. Er is geen naam genoemd, geen enkele naam. Dat kan ik ontkrachten. Die berichtgeving klopt niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Ten Cate geschikt?

Ja
62%
Nee
38%
(6539 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws