Van Wolfswinkel blaast stukgelopen gesprekken nieuw leven in en blijft alsnog

Van Wolfswinkel blaast stukgelopen gesprekken nieuw leven in en blijft alsnog

07-09-2020 17:59
16

Verrassend nieuws uit Zwitserland: FC Basel heeft Ricky van Wolfswinkel alsnog binnenboord gehouden. De 31-jarige spits uit Woudenberg kondigde eind augustus nog zijn vertrek aan, maar heeft nu opmerkelijk genoeg een nieuw tweejarig contract gesigneerd.

Van Wolfswinkel liep na drie seizoenen uit zijn contract en liet eind augustus weten dat zijn tijd in het St. Jakob-Park erop zat. Club en speler konden het aanvankelijk niet eens worden over contractverlenging, maar Van Wolfswinkel blies de gesprekken zelf nieuw leven in en beide partijen hebben elkaar nu alsnog gevonden.

De oud-spits van onder meer Vitesse en FC Utrecht is blij dat er toch nog een akkoord is gesloten. "Ik voel mij verbonden met deze club, de directie, de spelers, de fans en de hele regio. De club heeft me volop gesteund tijdens het moeilijke voorbije seizoen en daar ben ik dankbaar voor. Dat ik nu alsnog twee jaar mag blijven, is het mooiste wat me kon overkomen", laat hij weten aan de clubkanalen.

Van Wolfswinkel heeft een turbulente voetbaljaargang achter de rug. Vlak nadat hij PSV uit de Champions League-voorrondes had gekegeld, werd er een aneurysma bij hem ontdekt. De spits moest maandenlang aan de kant blijven en kon pas na de coronacrisis weer een reeks wedstrijden spelen.