Update: pechvogel Zaniolo houdt kruisbandblessure over aan Nederland-Italië

Update: pechvogel Zaniolo houdt kruisbandblessure over aan Nederland-Italië

08-09-2020 10:16 Laatste update: 10:13
39

Nicolò Zaniolo is niet ongeschonden uit de strijd met het Nederlands elftal gekomen. De middenvelder van Italië en AS Roma heeft vermoedelijk zijn kruisband afgescheurd.

Zaniolo werd in de 41e minuut gewisseld na een clash met Donny van de Beek. Andrea Ferretti, arts van de Italiaanse bond, vreest het ergste. "Hij maakt zich zorgen, net als wij allemaal", zo wordt hij geciteerd door Italiaanse media.

Zaniolo staat mogelijk opnieuw voor een lang revalidatietraject. Hij werd in januari al geopereerd aan zijn rechterknie. Deze keer gaat het om zijn linker. Het is nog niet zeker dat Zaniolo zijn kruisband heeft afgescheurd, maar in Italië houdt men er wel serieus rekening mee. Dinsdag zal er waarschijnlijk meer duidelijk worden.

Zaniolo was pas net een paar maanden teruggekeerd nadat hij in januari een vergelijkbare blessure opliep. In juni maakte de middenvelder van AS Roma zijn rentree op het veld.

Update: Italiaanse media hebben het slechte nieuws bevestigd: Zaniolo staat wederom een half jaar buitenspel met kruisbandletsel. Begin 2020 liep hij een kruisbandblessure in zijn rechterknie op, nu is juist zijn linkerknie getroffen. De 21-jarige AS Roma-aanvaller wordt op zijn vroegst in februari terug verwacht.